Sunt oameni faini in Romania, oameni care inspiră prin atitudine, fapte, vorbe. Iar eu imi doresc să vă prezint cât mai multi dintre ei.
Imi doream să o cunosc pe Alexa Stanescu, si fără să imi propun, s-a și întâmplat.
Acum o iubesc tare mult. Este delicată, finuță și modestă din cale afara. Prea modestă dacă mă întrebați pe mine.
Multi dintre voi o cunoașteti sau cel putin ii cunoasteți vocea. De 11 ani, o ascultam la Europa FM …și ce bine se aude 🙂

Alexa 1
Mai jos vă invit sa cunoașteti omul din spatele microfonului: Mama, jurnalist si blogger, dar vă și indemn să semnați petiția inițiată de Alexa. Este pentru siguranța copiilor nostri și nu-i așa că nimic nu este mai presus de asta?! Regăsiți în interviu.

  1. Cine e Alexa Stănescu?
Bună întrebare. Chiar așa..păi de aproape 4 ani sunt mamă de băiat, și nu o zic pentru că doar asta fac sau pentru că e clișeu, ci pentru că datorită copilului meu sunt ceea ce sunt azi.  Un om mult mai complet, mai curios,mai optimist, mai liniștită pe interior. (mai puțin când mă aduce în pragul disperării, ca orice copil:)
Alexa 4
        2. Cum împarți viața de la radio, cu blogul si familia?
Nu aș spune că o împart, mai degrabă se completează toate cele 3. Fără una nu ar exista celelalte și tot așa. La radio îmi place atmosfera din redacție. Colegii sunt cealaltă familie a mea. Îmi place să dau viață unor subiecte care aparent  sunt  plictisioare.
Pe blog scriu ce nu apuc să fac pentru radio, lucruri mai personale și mai creative. La radio trebuie să fiu obiectivă și să transmit știri. Iar familia, well, se integrează perfect, sau poate invers. Integrez muncă mea în viața de zi cu zi? Nici nu știu. Cert e că nu sunt genul care să iasă la terase sau evenimente, mai ales de când m-am mutat lângă București, așa că familia e pe primul loc. Când ajung acasă e refugiul meu, oaza de iarbă verde și liniște.

  1. Poveste-ne despre campania de conștientizare asupra siguranței copiilor! Stiu ca a fost nominalizată la Webstock 10 ani din 05.10.2018

Da, încă nu-mi vine să cred! Nici nu speram la o nominalizare. Îți poti imagina cât de onorată sunt să fiu nominalizată alături de daddycool.ro, de exemplu. Acum îmi dai ocazia să țin un mic discurs pentru că nu cred că voi câștiga. Proiectele cu care concurez sunt fabuloase, și au schimbat la propriu multe vieți.
Campania s-a născut când am primit un mail de la grădinița copilului meu (atunci în grupa mica!), spunându-mi programul pentru școala altfel: includea două deplasări cu autocarul. Prima mea întrebare a fost, dacă se pot monta scaune auto pentru copii, pentru că altfel nu concept să meargă un copil de grădiniță, mai ales al meu! Ei bine, nu se puteau monta scaune auto, și mai grav restul părinților erau mulțumiți că aveau centuri orizontale copiii (ca la avion) sau MAI GRAV, că îi țin ei în brațe pe cei mici.
Moment în care am realizat câtă lipsă de informație și educație (dacă-mi permiți) este în rândul părinților. Și am început  să fac verificări, să caut legi și să constat că autocarele și microbuzele sunt considerate mijloace de transport în comun și sunt exceptate de la obligativitatea de a monta scaun auto! Adică un șofer de autocar nu e sancționat dacă nu transport un copil în dispozitiv special care il protejează, dar un părinte, da!
Așa că am creat o petiție și o campanie pe blog de informare pentru părinți. Și mă bucur enorm de nominalizare pentru că astfel au aflat mulți părinți informații valoroase și se gândesc de 2 ori înainte să își lase copiii în excursii.
Si tu poti semna Petitia Alexei 

 4. Ai o nouă emisiune, pe care eu deja o vad in topul preferintelor ascultătorilor. Share with us!
Multumesc pentru incredere! Da, am primit cu drag un nou proiect la radio. După 14 ani am simțit că e timpul pentru o schimbare și o evoluție. Impreună cu colegul meu Toader Păun, suntem optimiștii și ONG-iștii redacției și vedem partea bună a lucrurilor.
Mi-am dorit foarte mult un spațiu în care să vorbesc despre lucrurile bune care se întâmplă în România și mai ales despre multe lucruri din viața de zi cu zi care ne preocupă dar despre care nu apucăm să vorbm la știri din cauza politicii și problemelor din educație, sănătate, autostrăzi…etc.

 5. Cum îți găsești echilibrul?
 Depinde de zile. Nu am o rețetă concretă, cert e că atunci când lipsesc mai mult de acasă și nu apuc să mă văd și să mă joc cu copilul meu, clar îmi aranjez zilele următoare în așa fel încât să îi acord lui timpul necesar de joacă – un timp al nostru special în care ne încărcăm unul de la altul.   

 6 Un sfat pentru părinți?
 Multă răbdare, și întotdeauna să îi acorzi atenție copilului când ți-o cere.
Avem timp chiar dacă noi avem impresia că fuge timpul și suntem presați. Ce ne costă dacă atunci când dăm un mail sau ne uităm pe FB, copilul ne roagă să îi acordăm câteva clipe de atenție?  Pe noi nu ne costă nimic fix 5 minute din viață, iar pentru copil va fi cel mai frumos lucru.

Pe Alexa o gasiti aici: Alexisme
Alexa 5