– Cine este Florentina Negoescu?
Florentina este o fată născută și crescută la oraș, mutată la țară în speranța că va găsi liniștea și echilibrul de care are nevoie pentru a își crește cele doua fetițe.
Absolventă a Facultății de Litere, sectiunea Știinta informării si documentării, actualmente administrator Cotton Fabrics SRL

– Care este povestea artizanului din spatele proiectului “Cotton- Pasiune si traditie”? Cum ai intrat în lumea handmade-ului?
Neavând nicio pregatire in domeniul croitoriei am vrut sa îi confectionez primei mele fetite o față de pernă personalizată. Acesta a fost punctul de plecare. Mi-am achizitionat
o masină de cusut casnică, am inceput să cos atât cât imi permitea timpul, indeajuns însă pentru a se dezvolta noua mea pasiune-cusutul.

– Cum a fost începutul?
Sincer, nu m-am asteptat niciodata sa ajung aici, nici nu a fost telul meu in primele momente. Totul a luat o amploare mai mare in momentul in care prietenele mele au vazut ce fac,
au vrut si au achizitionat pentru copiii lor produsele mele. Tin si acum minte persoanele si primele produse livrate. Daca stau sa ma gandesc acum, inceputul a fost foarte greu.
Neavand un spatiu special destinat noului proiect am lucrat ceva timp in casa,printre jucariile copiilor, tot timpul cu ele langa mine. Tot ce am castigat in aceasta perioada am investit
in materiale noi, apoi intr-o masina de brodat casnica.
Cred ca pasiunea ce luase nastere pentru croitorie si cusut era atat de mare incat atunci nu mi-am dat seama si nu am simtit neajunsuri sau nemultumiri.

– De ce “Pasiune si traditie”?
In momentul in care am cautat un nume potrivit, acesta mi s-a parut ca înglobeaza cel mai bine ceea ce fac. Pasiune-pentru ca asa a pornit totul, din pasiune pentru cusut,
si tradiție- din dragoste pentru tradițiile poporului nostru, pentru broderia traditionala si tot ce inseamna ea.

– Cele mai dificile momente până să ajungi tu cea de astăzi au fost…?
Pffff, desi nici anul 2020 nu a fost unul stralucit, nu am lucrat foarte mult din anumite motive personale, anul 2021 mi s-a parut ca a avut cele mai apasatoare, grele si decisive
momente pentru tot ceea ce inseamna “Cotton-Pasiune si traditie”. Pentru a implementa un proiect demarat cu fonduri europene am fost nevoita sa fac un imprumut foarte mare, si asta m-a
cam destabilizat in toata aceasta perioada. Totodata, exista si un final fericit, si anume dotarea atelierului cu utilaje performate.

 

-Cine te-a învățat să coși? Dar să brodezi?
Am învățat să cos de la o cumnata(sora sotului, care lucra in croitorie). Stăteam până seara și încercam și eu, cand venea ea ii arătam ce am facut si mă mai învăța. Coseam, descoseam, dar de lăsat nu m-am lasat și nu o fac nici acum, trebuie să arate perfect.

Iar de brodat am invatat 100% singură. Tare greu mi s-a părut. Acum râd când îmi amintesc cât exageram, că nu aveam răbdare, mă certam că nu reuseșc din prima, dar așa sunt eu. Am nevoie să îmi iasă toate lucrurile ca pentru mine. Tot ce pleacă din atelier trebuie să fie așa. Sunt conștientă că ăsta este secretul (să îi spunem așa) ca oamenii să fie mulțumiți, să revină cu comenzi și să te recomande.

– Te vezi făcând altceva?
Clar nu. O spun in cel mai convingator mod cu putinta:)

– Ai vrut vreodată să renunți?
Daaaa, de mult ori. Insa m-a readus “cu picioarele pe pământ” de fiecare data soțul meu, care crede in mine și în visul meu într-un mod care mereu mă face să merg mai departe.

– Planuri de viitor pentru Cotton, Pasiune și Tradiție?
Sigur că există. Îmi doresc foarte mult să reușim lansarea magazinului online, să creez produse noi, să creștem vânzările și implicit numărul clienților mulțumiți.

– Ce produse putem comanda de la tine?
Se pot comanda mai multe tipuri de produse: cele textile destinate copiilor (apărători pentru pătuț, cearceafuri de pătuț cu elastic, păturele, pernițe, trusouri de botez),
rucsăcele textile pentru copii; cadouri personalizate( cani, perne, puzzel-uri), seturi de lenjerii cu motive tradiționale brodate, brâuri brodate cu motive tradiționale.

 Pe lânga produsele propriu zise realizate integral în atelier punem la dispozitie și servicii de personalizare prin brodare a unor diverse echipamente/uniforme.
Avem clienți din domeniul horeca, dar și sanitar. Pensiuni pentru care brodăm lenjeriile, prosoapele, uniformele, la fel și clinici stomatologice.
Aparatura ne permite realizarea produselor la un standard ridicat și partea logistică este foarte bine pusă la punct; sunt aspecte la care țin enorm.

– Descrieti creațiile într-un singur cuvânt.
Unice.

Le ador!

– Cum e viața la țară?
Mai frumoasă decat mi-aș fi putut imagina. Face parte din lista “lucrurilor” pe care nu le-aș schimba niciodata.

Acum despre tine:
– Cum îți începi ziua?
Urcând in atelier :))

– Cafea sau ceai?
Cafea.

– Cărți tipărite sau electronice?
Categoric carti tiparite.

– Munte sau mare?
Munte vara, mare toamna :))

– Un sfat pentru cei care vor să intre în lumea artizanatului/ handmade-ului?
In acesta lume satisfacțiile materiale si financiare vin foarte greu, însa eu ii sfătuiesc să își urmeze întotdeauna visul, să facă exact ce le aduce liniște sufletească și psihică.

Unde te găsim?

Pe pagina de facebook Pasiune și tradiție puteți vedea o mică parte din lucrările mele. În curând o să fie gata și site-ul atelierului, am apelat la profesioniști și sper eu că o să fie super, super, super!

Comenzile se pot plasa atât în mesagerie, cât și la telefon 0742 015 678. Am o disponibilitate destul de mare și pentru orice detalii și oferte și sunt prezentă când mă căutați.

Dragilor, eu am lăsat aici, pe blog, câteva poze, dar vă invit pe pagina Florentinei ca să vedeți mai multe. 

Personal, am testat multe dintre produsele ei, am oferit cadouri și totul a decurs la superlativ.

#mesteritinromania continuă


Va pup tare, tare, vă îmbrățisez și vă doresc clasicul:

Să fim bine!
M.F.B