Select Page

Voi ce faceți pe 17 și 18 Noiembrie 2018?
Ne vedem la Festivalul Conil, da? 😍
De peste 17 ediții, CONIL Fest, Festivaul Integrării aduce pe aceeasi scena, de două ori pe an, cei mai talentați copii tipici și cu dizabilități din grădinițele, școlile și culburile sportive din București și din țară. În această toamnă, mai precis în 17-18 noiembrie 2018, continuam povestea CONIL Fest cu o ediție specială dedicată centenarului Marii Uniri, un proiect spectaculos cu, pentru și despre copii și țara lor – ROMÂNIA COPIILOR!
Așadar, Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează cel mai amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri- ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.
Orice iubitor al valorilor autentic românești, ale dansului, cântului și portului popular, oricine simte cu adevărat românește și este mândru că este român poate intra în ROMÂNIA COPIILOR, o lume în care, pe parcursul a două zile veți avea ocazia să reîntâlniți cultura națională, tradițiile și respectul pentru simbolurile naționale.
ROMÂNIA COPIILOR va avea loc în zilele de 17-18 noiembrie 2018 sub prestigioasa cupola a Circului Metropolitan București și va reuni, ca și la edițiile anterioare, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilități diverse (autism, sindrom Down, retard, ADHD, hipoacuzie, nevăzători, tetrapareză, locomotori,etc) , într-un maraton artistic desăvârșit.
ROMÂNIA COPIILOR este un eveniment de conștientizare în cadrul căruia, fiecare zonă a țării va fi reprezentată de telentați copii – tipici sau cu dizabilități care vor demonstra tuturor celor prezenți faptul că, dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate ce trebuie descoperită, încurajată și promovată! La eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice de copii din toată țara, dansatori și interpreți de muzică populară ce ne vor reaminti tuturor de simbolurile naționale, de dragostea de țară, port, dans și cântul românesc.Și, pentru că românul s-a născut poet, pe marea scenă a Festivalului CONIL- ROMÂNIA COPIILOR vor fi si recitatori, interpreți , trupe de teatru care vor readuce în atenția publicului scrierile marilor poeți și compozitori români.
Alături de noi vor fi prezenți, în calitate de invitați și personalități marcante ale vieții cultural artistice românești, purtători și promotori ai simbolurilor naționale, personalități ce ne vor ajuta să promovăm și dezvoltăm dragostea de țară și de valorile ei în rândul tuturor copiilor prezenți la eveniment.
In foaier, un banner de mari dimensiuni ii asteapta pe copii alaturi de artisti si voluntari CONIL sa realizeze impreuna un MANIFEST IDENTITAR- GANDURI pentru ROMANIA ce va ramane marturie a celor intamplate aici.
Fiecare copil participant va primi din partea organizatorilo, prin amabilitatea sponsorilor, punguțe cadou si diplome de participare putand participa si la atelierele din foaier.
FB_IMG_1541339359578
Hai si tu!
Detalii despre eveniment Aici