Când tinerețea, frumusețea și pasiunea dau mâna cu talentul și eleganța, rezultatul nu poate fi decât unul extraordinar.

Artelier Caligrafia

– Cine ești tu?
Buna!  Numele meu este Roxana Beșcucă, am 25 de ani și sunt un  tânăr ARTprenor. Îmi place să cred că sunt o tânără ambițioasă, perseverentă și cu perspectivă.

– Ce faci mai exact, cu ce te ocupi?
Atunci când sunt întrebată cu ce anume mă ocup, primul lucru care imi vine în minte este să spun că sunt caligraf, deși cea mai mare parte a timpului o petrec la birou, lucrând în marketing, comunicare și relații publice într-o instituție publică, caligrafia rămâne totuși pe primul loc.

– Ai făcut asta dintotdeauna sau a fost un moment in viața ta când ai simțit că drumul tău e altul și te-ai descoperit?
Pasiunea mea pentru caligrafie este veche. Scrisul a fost din totdeauna unul îngrijit, însă caligrafic am început să scriu în timpul facultății ca voluntar într-un ONG.
Am terminat Medicină Veterinară – Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, cu master în același domeniu.
Deci… nu am făcut asta dintotdeauna. De prin clasa a 12-a visam la o carieră în industria alimentară. Mă vedeam inspector OPC. Mai târziu mă vedeam laborant, iar în vara în care mi-am dat licența, respectiv vara anului 2017, am pus bazele atelierului de caligrafie (atelier care era de fapt un birou în colțul camerei). Am fost susținută de familie, prieteni și cunoscuți să urmez calea aceasta. În viziunea lor eram mega-talentată în arta caligrafică, însă privind în urmă îmi dau seama că nivelul era unul atât de mic și nici măcar nu o puteai numi ”caligrafie”….

 – Cele mai grele etape pana ai reușit să ajungi la TU de astazi, au fost?
Este foarte greu să începi de la 0 în orice domeniu. În primele luni am scris doar pentru cunoscuți. A durat foarte mult pânâ când au început să apară rezultatele. Până în septembrie 2018 am facut doar caligrafie, însă sprijinul financiar mi l-au oferit părinții, altfel nu aș fi reușit.

Pot să zic că în vara anului 2018 a fost cea mai dificilă perioadă. Deoarece nu aveam o altă ocupație si lucram doar de acasă, începusem să fiu stresată din cauza asta. Toată lumea era ceva de genul ”WOW!! Ce tare! Lucrezi de acasă zilnic, nu ai superiori”etc, în realitate însă lucrurile stăteau altfel. Nu mi-am dorit vreo secundă să am și un alt job pe lângă ceea ce făceam. Mi-am dorit să cresc ceea ce clădisem până în acel moment, însă simțeam nevoia să ies cumva din bula aia, să socializez mai mult, să interacționez direct cu oamenii, nu doar virtual.

 – Cum le-ai depășit?
M-a înscris sora mea cea mică într-o tabără de vară în august 2018, unde am participat la cursuri de public speaking, în cadrul cărora am vorbit și despre caligrafie. În ultimele zile coordonatorul taberei m-a rugat dacă îl pot ajuta  cu caligrafierea diplomelor participanților. Am acceptat, evident! La nici o săptămână de la întoarcere am fost contactată pentru un interviu. Doamna Director a instituției  în cadrul căreia sunt încă angajată, dorea să mă cunoască.  Recunosc că mi-a fost teamă și nu mi-am făcut cine știe ce speranțe, însă așteptările mi-au fost depășite.  Am acceptat propunerea și cred că acesta a fost momentul în care am depășit stările acelea de discomfort psihic, cauzate de lucratul de acasă.

– De ce scrisul de mana, de ce arta caligrafică?
Caligrafie presupune dedicare, răbdare, disciplină și profunzime.  Calmează, liniștește  și îți oferă răgaz să te gândești o clipă în plus la ceea ce faci.
A fost un drum greu, dar am reuşit cu paşi mici să ajung în casele şi în sufletele a sute de oameni. Pun o bucățică din sufletul meu în fiecare comandă pe care o livrez.

– Te vezi făcând altceva?
Sincer…NU! Mi-am propus să transmit emoție şi bucurie prin intermediul celei mai elegante forme de comunicare și asta voi face 🙂

– Ce planuri ai pentru viitor?
Îmi  doresc să devin suficient de pregătită încât să îi pot învăța și pe alții tainele caligrafiei. Am susținut deja un workshop de caligrafie, însă îmi doresc să mă dezvolt mai mult.

 – Când ar trebui să te căutam?
Atunci când simțiți nevoia să tranmiteți un gând bun un celor dragi, Indiferent dacă este sau nu un eveniment special (aniversări, căsătorie, botez etc)
Atelier Caligrafia a luat naștere din dorința de a crea emoții pe care timpul nu le șterge. Mi-am propus să transmit prin intermediul celei mai elegante forme de comunicare toate gândurile și sentimentele pe care un simplu click nu le poate șterge.
De la clasica scrisoare în plic cu sigiliu de ceară, scrisori în eprubetă, în sticlă, în cutii de lemn, albume foto caligrafiate, pandantive caligrafiate,  tablouri cu mesaje… pana acolo unde  ne duce imaginația.

 – Unde te găsim?
Mă găsiți atât pe facebook, cât și pe instagram.

https://www.facebook.com/ateliercaligrafia/

https://www.instagram.com/atelier_caligrafia/