Select Page

2Cred cu tărie ca marea majoritate a mamelor vor fi de acord cu mine când spun că, momentul în care aflăm că suntem însărcinate, e magic! Cele mai multe dintre noi ne vedem din prima clipa cu bebelușul în brațe, alăptând relaxate, intr-un fotoliu confortabil. Însă până acolo avem câteva luni bune de sarcină. Câteva luni in care eu recomand din suflet sa apelăm la specialiști. Dacă despre medic știm și putem striga in cor că este unul dintre cei mai importanți factori atat in sarcina cat si la nastere( aici urmează un alt articol), am constatat ca puține dintre noi stim despre Educatorii Lamaze si despre Doula, cine sunt ei și ce fac.
Am discutat cu Elena Ionica, membra activa si implicata in cadrul comunitatii Work at Home Moms Romania si vă rescriu cu drag si ce anume:
Ești educator prin Arte Combinate, Educator Prenatal Lamaze, Doula
– De ce? Care e motivația ta?
– Iubesc copiii. Sunt fericita când in preajma mea sunt copii iar un copil fericit are nevoie de o mămică fericită , iar nașterea trebuie sa fie un moment magic, natural.
Ma bucur ca pot indruma spre a face alegeri asumate, in privința copiiilor, gravidelor si a mamelor;
– Lumea știe ce înseamnă calificările tale? Ce deschidere există spre ceea ce faci tu?
– Cred că mulți nu stiu!
Sunt educator prin arte combinate, aici mă adresez copiiilor iar rolul meu este să-i fac pe micuți să-și îmbunătățească propriul comportament prin arterapie ( desenul, pictură, modelajul, colaj, mișcare, teatru)
Educator certificat internațional Lamaze (LCCE) – ofer informații pentru graviduțe si partenerii lor despre perioada de sarcină ( nutriție, exerciții kegel pentru tonifierea perineului, vorbim despre hormoni, simulăm si avem soluții pentru perioada travaliului, bagajul, planul de naștere, nașterea naturală, nașterea cezariană, recuperarea dupa naștere , alaptarea si toate provocările din timpul alăptării si ingrijirea bebelusului. Tăticii primesc atestat de puericultura si 15 zile concediu; nu ii uitam nici pe ei.
 Doula este prietenă in travaliu ! oferă sprijin emoțional si fizic, oferă o atmosferă intimă și conectare cu tine insați si bebelușul tău, iar sprijinul emoțional este oferit si tatalui.
– Doula; prietena femeii care naste. Ai născut de 2 ori. Ți-ai fi dorit o Doula?
– Aș fi dorit sa împărtășesc cu cineva temerile, fricile mele aș fi vrut sa fiu încurajată in timpul travaliului, să mă consult cu cineva mai ales la a doua nastere unde am avut o naștere naturală( pelviană) ,de aceea mi-aș fi dorit o Doula.  Imi imaginez o mână care m-ar fi mângâiat pe păr spunându-mi cât de puternică sunt.
– Ai pornit la drum cu o experiență anterioară sau ai învățat din mers?
– Am pornit la drum cu experiența de mamă( de 2 ori ) și atât (cred ca este mai mult decat o experiență profesională )
Aș putea sa ma pregătesc și singură pentru naștere?!                                                       Sau mai bine sun un prieten? 🙂
– Te-ai putea informa singura, dar acele informații de cele mai multe ori nu sunt cele avizate. Mai bine apelezi la un specialist. Un prieten îți vorbește din experiența lui ceea ce nu este valabil si pentru tine (fiecare om e diferit si fiecare are nevoi diferite).
– Ce metode de promovare ai? Unde te găsim?
– Ma gasiti pe facebook: Centrul mamici cu burtici si pitici
– Care sunt nevoile afacerii tale in acest moment?
– Strategie de marketing, si colaborări
– Ce te face sa continui?
– Ambiția! Sunt mamă, am 46 de ani si pot realiza lucruri frumoase si pe plan professional.
Despre tine acum:
– Cum te relaxezi?
– Când imi savurez cafeaua!
– Munte sau mare?
– Ambele
– Cocktail cu alcool sau fara?
– Fără, sa fiu cu mintea lucida!
Pizza sau sarmale?
– Ambele :))
– Un sfat pentru graviduțe?
– Informați-vă pentru a avea nașterea pe care o doriți!
– Un sfat pentru proaspetele mamici?
– De fiecare dată cand aveti o problemă cereți ajutor.!