În pandemie pe litoralul românesc

by | Jul 11, 2020 | Cea mai nouă recomandare, Recomandari, Uncategorized | 0 comments

Mini vacanță pe litoralul românesc.
Povestesc pe scurt din experiență proprie, cu bune și cu rele. O să încep cu cele rele ca să pot termina intr-o notă pozitivă, care mă caracterizează.
Am fost în Venus, aici merg de câțiva ani așa că tabloul pe care îl voi contura este actual, dar pe alocuri vine și prin comparație.
Am mers la un hotel pe care îl recomandam până acum 1 an. Din păcate intră pe lista  celor care se transformă… și nu o să spun “românește”, că nu e cazul, ci doar că se transformă și nu în sensul bun.
Cel mai tare m-a durut lipsa distanțării, nu a celei sociale, ci a celei de bun simț.
O să încep cu plaja:
Începând cu plaja și aranjarea sezlongurilor care nu respectă distanța, până la mizeria pe care o lasă în urmă cei care trec pe acolo. Măști aruncate la voia întâmplării, resturi de mâncare, chiștoace, orice ambalaj avem ajunge departe de coșurile de gunoi( care chiar există pe plaje, ca să știți).
La hotel masca o poartă doar angajații de la restaurant, care servesc, restul nu, deși stau la distante mici de clienți.( Ex: doamnele de la curățenie)
La micul dejun, deși pe e-mail s-au transmis niște reguli care m-au bucurat atunci când l-am citit, nu s-au respectat. Au fost transmise doar pentru acoperirea legală.
Îmbulzeală cât cuprinde. Aparatele de dezinfectat fie erau goale, fie( contrar emailului) totul se baza pe simțul de răspundere al oamenilor… Aproape nimeni nu le folosea.
În restaurant intrau câte persoane doreau. Nu că nu se respecta distanțarea socială, la câți intrau nu se respecta nici cea de bun simț, așa cum am zis mai sus.
– Între Saturn- Venus- Cap Aurora- Jupiter- Neptun, NU există nici măcar un bancomat. Ioi, secolul XXI 🙁

Părțile bune? Restaurantele pe care le-am încercat (3 mai precis) chiar respectau regulile de igienă. Meniu on-line, mesele se dezinfectau înainte și după fiecare client, angajații purtau maști, toate bune pe aici.
Vremea a ținut cu noi, ne-am bucurat de câteva zile minunate, atmosfera relaxată, exact ce trebuie. E drept că a fost destul de liber fiind în cursul săptămânii, iar vineri nu am mai stat pentru că deja se aglomerase foarte tare.
Prețurile decente. În contextul în care noi nu suntem genul care să ne refuzăm prea multe, fiind gurmanzi adevărați :)), bugetul a fost chiar cel așteptat.
Ce îmi doresc eu cel mai mult?
Cu sau fără pandemie:
– Distanțarea de bun simț ține de educație, de respect. Nu trebuie să îi sufli in ceafă omului din fața ta, e urât, nepoliticos.
– Spălatul pe mâini? Exact la fel!
– Oamenii să nu mai facă lucrurile de teamă, că e covid, că e legea x, ci pur și simplu pentru că așa e frumos, firesc și de bun simț.
Credeți că se poate?
Eu da. Încă mai…

Voi ați fost la mare? Cum a fost?

Vă îmbrățisez.
M.F.B