“Meșterit în România” îl cresc de mulți ani, dar de când am reușit să îi dau si un nume, un contur clar, parcă se și leagă mai frumos fiecare lucru. Adun pe aici artizani unul și unul, meșteri pricepuți, meserii uitate sau pe cale de… Doamne câte am pregătit pentru voi.

Astăzi vă fac cunoștintă cu un artizan autodidact, un om frumos, cu vorbe bune, calde, blânde când este nevoie. Pe Alina Dincă o cunosc de la începuturile atelierului și uite că a venit momentul să mă mândresc cu asta.
Vă mai scriu doar atât: când aveți de oferit un cadou și căutați ceva unicat, superb, de calitate și mai ales #mesteritinromania, căutați-o pe Alina.

– Cine este Alina Dincă?

  • Eu sunt Alina (și Adriana dar nu am rezonat niciodată cu al doilea nume al meu, tocmai de aceea nici nu îl folosesc), am 37 de ani, sunt o săgetatoare veșnic îndragostită de viață și culoare, o optimistă convinsă, mama minunatei Sofia de aproape 6 ani.
    Culoarea mea preferată este turcoazul, sunt stângace (nu am reușit niciodată sa scriu cu mâna dreaptă), îmi place cafeaua fierbinte și ceaiul de mușetel cu miere si lămâie.
    Iubesc cristalele, să pictez (evident 🎨), mirosul imediat de după ploaie, primavara, iubesc viata, mi se pare o minune!
    Îmi place să traiesc cât mai senin posibil. Nu țin pe nimeni cu forța în viața mea și nici nu (mai) stau cu forta în viața nimănui. Când nu mai rezonăm nu mai rezonăm, e ok, mergem mai departe.
    Facem loc altor oameni, situatii in vietile noastre. Suntem unii in viețile celorlalti cu un scop anume.


– Care este povestea artizanului din spatele proiectului “Alina Dinca- Dots and more“? Cum ai intrat în lumea handmade-ului?
– Mi-au trebuit 15 ani de experiență în alte activități ca să înteleg rostul meu și ce îmi doresc sa fac.
Recunosc că dorinta mea de a picta mandale a venit după câteva cursuri de Reiki si ThetaHealing. Cursuri care m-au ajutat enorm să mă înteleg ca un intreg, o parte din Univers.
Încă de când am rămas Însărcinată am știut că vreau să îmi petrec timpul cu fetița mea, cât mai mult posibil, fără să fie nevoie să mă întorc la un job de 8-9 ore, lucrând pentru altcineva. In 2018 ne-am mutat la casă, în sfârșit un vis a devenit realitate.
Aici am redescoperit liniștea și natura minunată.
După câteva meditații am primit și raspunsul – Mandale = culoare, viață, eliminarea blocajelor energetice, poate ajuta la trezirea energiei Chi, îți încântă privirea și cu siguranță aduce și o stare de bine.

– Cum a fost începutul?
– Am incercat să întreb diverși artiști care deja stăpâneau tehnica aceasta, iar răspunsurile au fost unele foarte evazive altele deloc. Acum înteleg de ce au procedat asa. Nu este ușor să investești foarte mult timp și bani ca apoi să oferi toate informațiile gratis.
Am început să studiez singură, am petrecut foarte multe nopți uitându-mă la filmulețe și tutoriale pe internet. Am investit intr-un set de culori acrilice si câteva pânze, așa a început călătoria mea în lumea handmade-ului.
Altfe, eu fac parte din categoria celor susținuti de cunoscuți. Așa am facut primele mele vânzări. Am testat și investit foarte mult în multe tipuri de vopseluri până am ajuns să aleg unele care țmi plac cu adevarat.

– De ce “dots and more”?
– Pentru că eu pictez cu puncte și nu numai. Mandalele poartă energiile creatorului, iar eu îmi doresc să transmit energia mea pozitivă tuturor celor care cumpară produsele mele sau celor la care ajung produsele realizate de mine.

– Cele mai dificile momente până să ajungi tu cea de astăzi au fost…?
– Inceputul a fost greu, să intri in lumea handmade-ului când sunt alți câțiva buni și foarte buni, să te faci remarcat, să poti trece peste răutatile altora, pentru mine acestea au fost momente dificile.
Apoi stabilirea unui pret corect mi-a dat bătăi de cap.

– Te vezi făcând altceva?
– În momentul acesta, nu. Ador ceea ce fac și îmi aduce o mulțumire sufletească fantastică. Faptul că sunt părtașă la bucuria celorlalți mă umple de energie. dar cum se spune, niciodată nu spune niciodată.

– Ai vrut vreodată să renunți?
Nu.

– Planuri de viitor pentru Ad Dots and More?
– Ooo da! Sigur că am planuri de viitor! Îmi doresc să ajung în cât mai multe case și să bucur cât mai multe suflete. Invăț zilnic și îmi perfecționez stilul.

– Ce produse putem comanda de la tine?
– Majoritatea produselor sunt realizate la comanda. Am, in general, un mic stoc pentru produse. Va asteapt cu inima deschisa sa va alegeti produsul cu care rezonati cel mai bine: cani, ceasuri pictate pe lemn, seturi pentru ceai, agende, suporturi pentru lumanari, semne de carte, portofele, bijuterii din lemn, cutii pentru bijuterii, tavi pentru servit,lumanari handmade si sunt deschisa catre orice noua provocare.

– Descrieti creațiile într-un singur cuvânt.
– ENERGIE!

Acum despre tine:
– Cum împarți mămicia cu creația? Ai timp pentru ambele, ai ajutor?
– Nu am ajutor. Sofia merge la grădiniță de anul acesta, program scurt. Este un copil înțelegător. Stă la birou cu mine și lucrăm împreună. La început am lăsat o să experimenteze toate vopselurile și a pictat toți pereții 😂 Cu timpul a fost atrasă mai mult de alte activități.

– Cum îți începi ziua?
imi incep ziua la 7:30, o trezesc pe Sofia, ii pregatesc micul dejun, o duc la gradinita iar de la ora 9:00 intru in lumea culorilor.

– Cafea sau ceai?
Cafea, dimineata cafea! Iubesc cafeaua! Cred ca si ea pe mine! :))) Imi place si ceaiul dar il consum mai rar fata de cafea.

– Cărți tipărite sau electronice?
– Electronice.
– Munte sau mare?
– Munte


– Un sfat pentru cei care vor să intre în lumea artizanatului/ handmade-ului?

Sa fie siguri pe ei, Sa nu isi piarda increderea, sa invete zilnic sa fie cea mai buna versiune a lor. Nimic nu este intamplator si din fiecare experienta avem ceva de invatat.

Pe Alina o găsiți pe site     pe instagram sau pe facebook
și credeți-mă că veți face unele dintre cele mai frumoase cadouri dacă apelați la ea.

Să fim bine, țineți aproape de mine pentru că am doar vești bune și oameni faini de prezentat pe aici.

Vă îmbrățisez cu mare drag!

M.F.B