Iluzia Instagram sau mai corect spus: Iluzia social media. Pentru adolescenți, iluzia despre care scriu aici poate fi extrem de dăunătoare. Nesiguranța pe care le-o oferă platformele de socializare poate naște monștri. Monștrii interni cu care tinerii se luptă de cele mai multe ori singuri.
Pentru că le este rușine să spună că trec prin “ceva”, pentru că până la un punct unii nici nu realizează exact ce se întâmplă cu ei; pentru că unii au fost învățați ca la psihiatru mergi doar dacă ești nebun și nu de puține ori o parte dintre noi am auzit/auzim că… e rușine și ce o să spună lumea. Nimic mai greșit.

Mesajul este că trebuie să fii bine cu tine, să te accepți așa cum ești.
Este perfect în regulă să încerci să devii cel mai bun TU, dar asta se face în timp și fără presiune, fără comparație pentru că fiecare este unic.
Dacă noi, adulții, suntem conștienți de lucrurile acestea și rupem barierele și depășim limitele impuse de societate, dar și limitele auto-impuse în timp, vom reuși negreșit să le insuflăm încrederea aceasta și copiilor noștri.
De cele mai multe ori se întâmplă ca nici măcar persoanele apropiate să nu realizeze că ceva este în neregulă și din păcate pentru mulți adolescenți salvarea nu apare la timp.
Sunt tineri care trăiesc adevărate drame în viața de zi cu zi, iar ceea ce ar trebui să fie puntea de conectare cu prietenii/amicii, se poate transforma în cuțitul care este răsucit în rană.
În social media toată lumea este fericită, toată lumea reușește să facă lucruri extraordinare, oamenii au succes, mulți oameni par a fi perfecți.
Ce să înțeleagă un adolescent din asta? Cum să nu apară întrebările și frustrările că el/ea nu este suficient/ă?
Am zeci, sute de povesti pe care le voi scrie aici, povești pe care le voi scoate în față ca să luăm aminte, ca să ne uităm mai bine la minunile noastre de acasă, ca să învățăm împreună că #suntbinecumine astfel încât să le putem transmite și copiilor noștri același lucru.
Să ținem minte că #sieuamfostadolescent și să întelegem că ceea ce nouă ni se poate părea banal sau ușor de trecut peste, pentru ei, pentru tineri și adolescenți, poate fi o adevărată dramă.
Iar pentru tinerii care nu au cu cine să vorbească, pentru adolescenții care au nevoie de ajutor de specialitate sau de cineva cu care să povestească prin ce trec, avem You. The Youth Project
Linia verde 0800 070 YOU adică 0800 070 968 este un serviciu apelabil național și apelurile sunt gratuite.
Program Call Center YOU
Luni-Vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă: 9:30-13:00
Iar pe site avem disponibil și serviciul de chat. Pentru că știm cât de important este să fie cineva acolo, atunci când ai nevoie.