Acasa cu mami. Cel mai frumos si cald loc din lume.

– Cine ești tu? Care este povestea Elenei și a sursei constate de inspirație pe care o dăruiești celor care te urmărim pe @acasa cu mami?
 – Elena Santos de acum este bucurie. Elena Santos este omul care s-a regasit dupa ce a incetat sa fie Super Femeia Fantastica. Pe scurt. Sunt născută si crescută intr-o familie mare și frumoasa dar, familie in care pe primul plan a fost să facem și nu să fim. Abia acum 5-6 ani cred, am constientizat că este mult mai important să fim si nu să avem. Cariera a fost o prioritate pentru mine mult timp si m-am lasat ghidată de perfecționism si “To be The Best” în toate. Am gresit. Am clacat. Elena Santos acum este echilibrată.

– Ai făcut asta dintotdeauna sau a fost un moment in viața ta când ai simțit că drumul tău e altul și te-ai descoperit?
– M-am descoperit o dată cu cea de-a 3 a sarcina. Am avut un declic să spun așa. Dacă la ceilalți 2 copii trageam tare să rămân în top în industria ospitalității, acolo unde ajunsesem cu câțiva ani in urma, la cel de-al 3 lea copil am zis stop, ce fac? E timpul măcar acum să mă bucur de mămicie 100% nu parțial și nu mai vreau să suplinesc lipsa emoțională cu cea financiară. Da, recunosc, am plătit lipsa mea in viața primilor 2 copii in lucruri scumpe. Am gresit. Mult. Acasa Cu Mami si puiul Home &Garden by Elena Santos a aparut ca idee acum 5 ani dar nu știam cum să acționez.Poate nu a fost momentul. Tot urmarindu-mi muza, Martha Stewart, mi-a venit inspirația. Mi-am zis așa, Helenita poate că mai sunt femei, mămici ca tine care vor sa își transforme casa in cămin și viața în bucurie. Așa a apărut acasacumami.ro si canalul de youtube cu același nume. Mai stangaci la inceput însă acum cred ca e timp si de perfecționare. No Rush.

– Cele mai grele etape până ai reușit să ajungi la TU de astăzi, au fost?
-Lupta cu mine. Conștientizarea că nu sunt bine cu mine, că perfecționismul este distrugător daca este dus la extrem. Impacarea cu sinele meu. Am facut pace cu mine. Mi-am găsit echilibrul.

– Cum le-ai depăsit?
– Mi-am dat seama că nu pot reusi in toate, că nu pot fi femeia perfectă, că sunt om si nu am superputeri si că am nevoie de ajutor specializat pe terapie emotională pentru a fi eu in echilibru cu mine.
Acceptarea ajutorului extern, sotul meu si pacea interioară m-au ajutat să fiu eu cea de azi.
L-am eliminat pe: Trebuie neaparăt să…

– Te vezi făcand altceva?
– Oh da, ma reinventez non stop, imi place dar totul in paralel cu ceea ce fac acum.
Imi doresc să vorbesc mămicilor/ femeilor de la sate. Vreau să trag un semnal despre importanta echilibrului interior si mai ales despre cat este de imperios necesar să ceri ajutor atunci cand esti coplesită de prea multe taskuri pe care, tot noi femeile ni le impunem prin prisma societătii care incă transmite idea că femeia “Trebuie” să fie  femeie, sotie  mamă,  bucătar,medic, invătator, mecanic, sofer, electrician, gradinar,si cate alte roluri i s-ar mai atribui.
Femeia uită  sa fie...EA
Tocmai de aceea am lansat pe blog si am promovat la diverse emisuni Campania Depresia mamelor. Echilibrul in familie.
Daca mama este bine la “Mansardaª, totul merge strună si in armonie!

– De unde toate ideiile de DYi și reorganizare? Pari cumva…inepuizabilă :))
– In copilărie tot auzeam nu arunca lucrul X că poate trebuie cândva să ne peticim. Mă enervam la culme căci tot strangeam si strangeam diverse aglomerând curtea si casa. Mereu mi-am dorit o casă mare cu strictul necesar, o casă plină cu oameni nu cu obiecte. Nu știam pe atunci de ceea ce înseamnă minimalism. Mai nou consumerismul ne distruge planeta iar eu, având în minte ceea ce am auzit în copilarie, am inceput reciclarea creativă acasă, alături de copii. Economisim în acest mod și ne bucurăm in același timp de moment de conexiune. Puterea exemplului va face din copiii de acum, adulții responsabili din viitor. Inspirația, pff, am o imaginație bogată și prin urmare tot ce mă înconjoară este inspirație. Natura, copiii, sotul, familia si doctor YouTube, Martha Stewart, Alejandra Castello, Tony Robbins si Peter Walsh, mama mea si Dumnezeu. Inepuizabilă zici? Sunt in echilibru cu mine și asta îmi dă energie.

-Ce planuri ai pentru viitor?
– Nu spun că mi se fura idea. Glumesc.
Cum spuneam sunt pusă pe șotii azi. Se vede nu? Ha , ha, ha, ha
Pai sa-ți spun…. Îmi doresc să pot sprijini femeia si proaspata mamă să își poată găsi echilibrul, multumirea de sine făcând mai puține și cerând ajutor. Îmi doresc să ajungă campania mea proiect de lege si ulterior aprobat, proiect prin care femeia însărcinată și ulterior tânăra mamă să beneficize gratuit de consiliere psihologică.
Stresul și depresia merg mâna în mână iar femeia încă, in 2019, este propriul său sclav si persecutor.
Îmi mai doresc… Ca numele meu Elena Santos sa intre în fiecare casă a romanilor fie prin cea care a implementat în lista de analize a gravidei si consilierea psihologica, fie, ca și muza mea Marta Stewart, prin proiectul Home&Garden tips and tricks.


Îmi doresc o emisiune Tv de 5 minute pe aceasta tema si apoi sa public 3 carti.
Îmi doresc să ajut atât cât pot și ține de mine cât mai mulți copii abandonați și femeia -victima violenței domestice.
Îmi doresc să fiu parte din acei oameni care lupta sa populeze planeta de verde și să o curețe de gunoaie de orice fel.
Îmi doresc ca oamenii sa fie mai buni unii cu alții îmi doresc să ne amintim mai des de Dumnezeu.
Îmi doresc un Lexus Suv, o excursie in America si prigomigdale.
Sănătate să avem toți că e tip destul pentru toate.

 – Spune-ne ceva despre tine, ceva ce nu regăsim în prezentarea ta.
– Mănânc Nutella pe furiș, bomboane Fererro si pufuleți. Iarna beau o gură de țuică dimineața pe stomacul gol.

– Casă sau apartament?
– Casă.

– Urban sau rural?
– Caraibe… Chiar că sunt pusă pe glume azi. Rural clar.

– Porc sau peste?
– Ambele dacă stiu sursa, cu moderatie sau deloc dacă sunt de la supermarket.

– Cafea sau smoothie?
– Ambele. Pot adăuga si un roze rece sau un cocktail?

– Adaugă cu incredere; esti savuroasă :))
– Si sclipicios de pupăcioasă! Ador imbratisarile . S-a dovedit stiintific că vindecă, aduc bucurie si armonie.

– Elena, unde te gasim?
– Mă găsiti…. pe strada bucuriei, in universal meu de acasa.

Facebook : Acasa cu mami

Google : www.acasacumami.ro

YouTube: Acasa cu Mami

Instagram: Elena Santos Home

Iti multumesc Florentina pentru acest interviu. Sper să pot inspira cititorii tăi si dacă au nevoie de un bust de energie…sunt aici, acasa, in lumea mea caldă unde nu ne judecăm ci ne sprijinim.

Te imbratisez!

Helenita