1: Cine esti si ce faci, dar mai important, cum ai ajuns sa faci asta?
Inainte de toate, sunt mama! Este meseria pe care o fac cu cel mai mare drag. Cred ca e nevoie sa avem grija de copiii nostri, din punct de vedere emotional, si abia apoi sa ne gandim cum facem bani sa le sustinem celelalte nevoi. Degeaba le oferim tot, dar nimic sufletește, in special, prezenta fizica activa. Pornind de la acest aspect, mi-am dorit sa împărtășesc cu cat mai multi aceasta credinta si teorie. Astfel, am ajuns sa ma specializez in lucrul cu parintii si sa desfășori ateliere pentru aceștia. De asemenea, fac si consiliere școlară, pentru copii, parinti si cadre didactice.
2: Nu te voi intreba daca e ceva ce iti doresti sa fi facut diferit, timpul are un singur sens, insa te voi intreba cat de mult te-au ajutat deciziile luate in graba, sa devii omul care esti astazi, si ce sfat le poti oferi cititorilor, atunci cand vine vorba de rusinea sau supararea pe sine, pe deciziile luate intr-un anumit punct al vietii.
Este o intrebare foarte terapeutica. Raspunsul este ca nu exista altfel decat ai facut vreodata, in graba sau nu. Daca ai putea sa dai timpul inapoi sa fii din nou in acelasi punct, cu aceeasi minte, in aceleași circumstanțe, nu exista sa iei o alta decizie decat cea pe care ai luat-o atunci. Asadar, deciziile sunt decizii si Greșelile greseli. Singurul lucru pe care il putem face este sa invatam din ceea ce am facut bine sau mai putin bine si sa mergem mereu mai departe, cu capul sus. Eu iau mereu decizii rapid, pentru ca stiu ca nimeni nu imi garantează un rezultat, indiferent de timpul de gândire. Sigur ca imi este si mie rusine si ma mai supar pe mine. E firesc! Important este ca am invatat sa accept emoțiile si apoi sa le descarc ( de preferat fara a răni pe cineva sau pe sine..). Apoi e mai usor sa trec mai departe, fara ganduri suplimentare.
3: Iti este frica de ceva?
De cand sunt mama, imi este frica de orice ține de copii. Am incredere in ei si stiu ca ei se descurca foarte bine mereu si stiu sa se protejeze. Imi e frica, in schimb, de cei cu care intram in contact, de la doctori, cei responsabili de alimentație, siguranta publica, etc. Imi e un pic teama de oamenii din lumea in care traim, din pacate.
4: Cum depasesti frica, cum treci peste sentimentul acesta?
Frica e emotie naturala. Daca nu ne-ar fi frica, nu ne-am proteja si probabil am muri relativ repede. Trec peste frica, gestionând-o la fel ca pe orice emotie. Conștientizez ca experimentez o emotie, frica in acest caz, o las sa se manifeste pentru a intelege de ce anume vreau sa ma protejeze, apoi ma gandesc daca situatia care imi produce frica are sens sau nu in a ma tine in siguranta. Daca nu are sens si este o frica fabricata de mintea mea, fac exerciții de relaxare, daca are sens atunci prevenția este cheia rezolvării. Fac tot ce imi sta in putința sa previn situatia si imi dau pace ca atat am putut face.
5: Daca ai putea sa alegi sa rezolvi o mare problema, a ta sau a lumii, ce ai alege si de ce?
Poziția de salvator nu este o poziție care sa avantajeze ființa umana. Mereu va apărea altceva dupa ce ai rezolvat-o pe una. Prefer sa imi rezolv problemele mele, pentru a fi un om mai bun in societate si astfel cu siguranta aduc un mai mare aport benefic omenirii si poate cine stie, urmeaza si altii exemplul si atunci chiar duc ajutorul mai departe.
6: Spune-ne ceva despre tine, ceva ce nu regasim in prezentarea ta, in cv-ul tau
Nu cred ca scrie nicaieri ca am vazut cu ochii mei războiul si nici ca am tradus pentru oameni condamnați la moarte. Este un subiect despre care recent mi-am gasit suflul sa povestesc.
7: Ce este fericirea?
Evident, este un termen abstract care inseamna altceva pentru fiecare in parte. Uite, iti dau un link catre blogul meu unde am scris despre fericire, subiect despre care am vorbit si intr-o conferinta TED. http://gabrielamaalouf.ro/index.php/2018/02/15/cele-4-feluri-de-fericire/
8: Ce planuri ai?
Imi doresc ca in viitorul apropiat sa deschid un centru de sanatate mentală si sa formez viitori psihoterapeuți, de ce nu? 9: Unde te gasim, unde te putem urmari ca sa fim informati si prezenti la evenimentele sau cursurile unde esti tu.
Ma puteti gasi pe pagina de Facebook, pe blog, la scoala sau la cabinet.
Recent Comments