Un interviu scurt, la obiect, cu un om savuros, dedicat meseriei lui. Un om care iubește copiii, oamenii, frumosul și prin obiectivul aparatului foto creează amintiri pentru o viață.

– Descrie-o pe Corina Alexandrescu de la Corina Alexandrescu Photography în câteva cuvinte? Vrem să te cunoaștem.
Sunt o fire vesela și extrem de optimistă. Sunt un om puternic care poate tine piept oricărei încercări chiar dacă, recunosc că, mai am momente în care “îmi scapă piciorul de pe cracă” și trebuie să-mi adun forțele și să revin pe linie de plutire 😀

                                                                               

– Cum/ când ai intrat în lumea asta faină a fotografiei sau în lumea amintirilor pentru cel puțin o viață?  Cum ai devenit fotograf?
Acum 3 ani și jumătate am luat hotărârea de-a renunță la medicină pentru fotografia de bebeluși 🙂
De ce? Pentru că în urma cu 4 ani și jumătate m-am operat de cancer la sân și cu 2 zile înainte de operație am aflat să sunt însărcinată, sarcina pe care am pierdut-o 3 săptămâni mai târziu. Am jurat că dacă trec cu bine peste boala, renunț la medicina și voi fotografia nou-născuți și bebeluși

– Cum a fost începutul?
Uf! Greu. Cred că orice început este greu, dar pentru mine care habar n-aveam decât să țin un aparat foto în mână și să “apăs pe buton” a fost foarte greu. Am început cu un aparat bunicel, dar entry level că, nah, nu-mi permiteam să investesc mult și este binecunoscut faptul că aparatura foto costă… mult chiar 🙂
În primul an am lucrat gratis pentru că trebuia să învăț. Am investit în mine că viitor fotograf. Am făcut cursuri de fotografie, am făcut mentoring pentru fotografia de nou-născut. Apoi am investit în aparatura și studio și-am pornit pe un nou drum.

– Cele mai dificile momente până să ajungi tu cea de astăzi au fost…?
Cel mai dificil moment a fost la începutul pandemiei când nu știam ce vă fi și eram conștientă că fotografia este un serviciu de lux de care oamenii se pot lipsi. Evident că mi-am pus problema “ce fac?” Renunț la studioul pe care mi-l dorisem atât de mult sau caut soluții și merg mai departe?
Până la 43 de ani, în vocabularul meu, cuvântul “renunț” nu a existat niciodată. Indiferent cât de greu mi-a fost și ce dificultăți am întâmpinat. Să renunț nu a fost niciodată o opțiune pentru mine așa că nici acum nu puteam da înapoi. E drept că am avut noroc că proprietarul apartamentului în care am studioul să fie om. Să înțeleagă că este o perioada cu multe încercări și că este greu pentru toți. Mi-a redus mult chiria și așa a fost mai ușor și pentru mine. Deci nu am renunțat 🙂

– Acum te mai vezi făcând altceva?
Nu. Am mai fost întrebată daca nu mă gândesc să mă întorc la stomatologie. Răspunsul este: nu.  Cel puțin deocamdată nu mă văd înapoi  într-un cabinet atâta timp ceea ce fac acum îmi aduce multa, multa, liniște.
Peste câțiva ani visez să am o cabana de lemn la munte unde să primesc oaspeți. Dar mai e până atunci 😀

– Ce servicii foto oferi? Știu că tu adori nou-născuții dar ești la fel de minunată și când vine vorba de copii mai mari sau fotografii de portret, portret business.
M-am specializat pe fotografia de nou-născut, dar fotografiez cu drag și bebei mai mari. Am ședințe cu bebeluși de 6-9 luni, de 1 an, la minunatele ședințe smash the cake, fotografiez și botezuri.
Ah, și-n ultima perioada am descoperit că-mi place foarte tare să fac ședințe de portret, portret business 🙂 Le fac mai rar, dar îmi place simplitatea lor și efectul wow pe care-l au.

– Unde ai studioul foto?
Studioul este destul de central, pe str. Maria Rosetti nr 10, la doar câteva minute de hotelul Intercontinental.

                                                                     

– Un sfat pentru cei care vor să intre în lumea antreprenoriatului, mai precis a fotografiei?
E greu să dai sfaturi pentru că fiecare își alege drumul. Ce îi pot însă sfătui este să-și aprecieze corect munca și să ofere servicii de calitate.
Numai așa vor reuși să ajungă în top 🙂

Pe Corina am cunoscut-o personal. Este un om care emană o căldură și o delicatețe fantastică, iar fotografiile realizate de ea sunt minunate. Să nu ezitați nicio secundă să o contactați. Plus că nu trebuie să mă credeți doar pe mine 😝
Intrați pe pagina ei să îi vedeți portofoliul 😍🤗 iar pentru mai multe detalii accesați site-ul https://www.corinaalexandrescu.com/
Nu mai spun că s-a dat startul sedințelor foto de Crăciun, și sedințelor foto de sărbători. Dacă ești din București sau din Ilfov ar fi păcat să nu îți oferi un cadou/ amintire pentru cel puțin o viatță.

Sunt sigură că o să vă cucerească.

Să fim bine!
Dream and rise
M.F.B