Select Page
 Când mă gândesc la lucrul cu vârtelnița sau la tors, mă năpadesc amintirile.
 Nu a lucrului efectiv, dar a poveștilor din copilărie 💞 Datorită lor mi-am dorit întotdeauna să descopăr tradițiile și portul popular, cu care nu am avut o legătură strânsă, bucureșteancă fiind.
Weekendul acesta, 8 doamne meseriașe, una mai talentată ca cealaltă, ne poartă în poveste, iar copiii noștri au ocazia să descopere și să învețe ce înseamnă si cum se face lucrul cu pasiune.
8 ateliere vor fi susținute simultan, pe parcursul celor 2 zile, așa că dragi mamici, dragi tătici, nu ezitați! Veniți cu copiii de manuță, dar și cu copilul din voi 🙂 Nu încercați să îl “lăsați acasă “, ar fi păcat.
Abia astept sa ne intalnim la Muzeul interactiv- mame care ne inspira, un proiect al Asociatiei Work at Home Moms Romania, finantat prin Start ONG by Kaufland Romania
Cu drag găzduiesc cei de la Ludotech și își deschid ușile in fața iubitorilor de tradiții și de frumos, atât sâmbătă cât și duminică, 29.06.2019-30.06.2019, în intervalul orar 10:30 – 17:30.
Mai jos le prezint pe minunatele mame ce vor oferi un tur captivant printre meserii, materiale de lucru, povești și demonstrații!
1: Împâslit alături de Alexandra Ghita de la Casuta cu povesti 
“Eu sunt Alexandra , mămica de 3 ani si jumatate , am un job full time in retail iar cand nu sunt la job , sau cu Irina ma ocup de Casuta Cu Povesti – proiectul meu de suflet , unde prind viață figurinele din lână împâslită (zâne , păpușele, flori , pitici , animalute etc) .
Pentru o poveste împâslită folosesc un ac , lână pufoasă , răbdare și iubire .
         
2: Țesut la război alături de Cristina Stefania Radu de la Freya-babywearing 
“Sunt Cristina, fondatoarea proiectului Freya Babywearing, in cadrul caruia si tes manual produse de purtat bebelusi si copii.”
                                                           
3: Realizarea florilor din hârtie alături de Ina Noileanu de la Soapte Urbane
“Sunt fascinata de versatilitatea pe care o are hartia. Crede-ma, sunt indragostita sa lucrez cu ea. Munca este migaloasa. Taiat pistil, franjurat, apoi le sucesc ca sa iasa rotunde ca staminele. Infasurat pistil, pune sarma fina. Decupeaz 3 tipuri de petale. Le iau la gofrat (aici nu spun micul secret), si apoi lipeste petala cu petala. Pune nene si partea verde de dedesubt. Facem frumos(ca pe fuior) si tija. Rezultatul final, adica zambetul celui care le primeste, face toata munculita.
                   
4: Modelaj lut, lucrul cu vârtelnița, tors lâna alături de Loredana Joita Rosu de la Sa invatam mestesugurile
“Buna, sunt Loredana, mamica Nataliei (4 ani si 3 luni), de meserie inginer constructor. Proiectul meu de suflet este “Sa invatam mestesugurile”, ateliere pentru copii cu mestesuguri traditionale: tesut la gherghef, tors lana, modelaj lut, si altele.”
 
5: Făurirea cărților alături de Cristina Antonica si a ei Creanga Fermecata  Copiii vor crea propria pagina de carte.
O sa fie educativ si distractiv!
“Buna, sunt Cristina de la Editura Creanga Fermecata. Colectionez clopotei si zambete. Sunt editor si insotesc carti in drumul lor catre lume.”
                                 
6: Realizarea obiectelor vestimentare alături de Dana Florentina Ungureanu
– Sunt Florentina și, deși sunt de profesie economist, am decis ca handmade este ceea ce ma caracterizeaza în realitate, astfel luând naștere Arena Magazin.
Va invit sa descoperim împreună cum transformam un obiect vestimentar banal, într-o piesa fashion.
                                 
7: Tainele ceramicii alături de Narcisa Rusen, pedagog, ceramist, visator de la Ceramica de soare 
“Buna sunt Narcisa, de la Ceramica de soare.
De profesie sunt psihopedagog. Am 100 de copii, cu care lucrez și care ma inspira continuu. Au vârstele între 3 și 76 de ani. Împreună descoperim intr-un atelier spațiu magic, tainele lucrului cu vitrus și cu pigmenți. Folosesc ca tehnici principale: semiporțelan fluid (barbotină); desenarea cu pigmenti și lucrul cu foi de lut. Produsele atelierului sunt funcționale și li se spune “vesela veselă de soare”
8: Manufactură obiecte din lut polimeric alături de Oana Ciobanescu- Atelier de maini iscusite
“Eu sunt Oana de la Atelier de maini iscusite, maseuză de meserie, dar mesteresc cu drag tot felul de lucruri din lut polimeric.”
                                 
Ne vedem acolo? 💗
Și dacă distribuiți evenimentul Muzeul interactiv Mame care ne inspiră cineva o să vă mulțumească tare mult 💗 😛
Hai să dăm sfoară în țară și să promovăm lucrurile frumoase.
Cu drag,
Florentina