Select Page

Orice discuție cu ea se transformă în terapie, în cel mai bun mod posibil, pentru că e o placere să povestești cu oameni faini, iar una dintre mamele care mă inspiră și la care fac referire acum este, Gabriela Maalouf, una dintre mamele dragi din Comunitatea Work at Home Moms Romania.
Îmi este destul de greu să o descriu în câteva cuvinte, pentru că ea este un om de poveste.

Cine esti și ce faci, dar mai important, cum ai ajuns să faci asta?
Înainte de toate, sunt mama! Este meseria pe care o fac cu cel mai mare drag. Cred că e nevoie să avem grijă de copiii noștri, din punct de vedere emotional, și abia apoi să ne gândim cum facem bani să le susținem celelalte nevoi. Degeaba le oferim tot, dar nimic sufletește, in special, prezența fizică activă. Pornind de la acest aspect, mi-am dorit să împărtășesc cu cât mai multi această credință și teorie. Astfel, am ajuns să mă specializez în lucrul cu părinții și să desfășor ateliere pentru aceștia. De asemenea, fac si consiliere școlară, pentru copii, părinți si cadre didactice.

    Nu te voi intreba dacă e ceva ce îți dorești să fi făcut diferit, timpul are un singur sens, însă te voi intreba cat de mult te-au ajutat deciziile luate in graba, să devii omul care ești astazi, si ce sfat le poți oferi cititorilor, atunci când vine vorba de rușinea sau supărarea pe sine, pe deciziile luate intr-un anumit punct al vieții.
Este o întrebare foarte terapeutică. Raspunsul este ca nu exista altfel decât ai făcut vreodata, în grabă sau nu. Daca ai putea sa dai timpul inapoi sa fii din nou in acelasi punct, cu aceeasi minte, in aceleași circumstanțe, nu exista sa iei o alta decizie decat cea pe care ai luat-o atunci. Asadar, deciziile sunt decizii si  greseli. Singurul lucru pe care il putem face este sa invatam din ceea ce am facut bine sau mai putin bine si sa mergem mereu mai departe, cu capul sus. Eu iau mereu decizii rapid, pentru ca stiu ca nimeni nu imi garantează un rezultat, indiferent de timpul de gândire. Sigur ca imi este si mie rusine si ma mai supar pe mine. E firesc! Important este ca am invatat sa accept emoțiile si apoi sa le descarc ( de preferat fara a răni pe cineva sau pe sine..</p><div class='heateor_sss_sharing_container heateor_sss_vertical_sharing heateor_sss_bottom_sharing' style='width:44px;left: -10px;top: 100px;-webkit-box-shadow:none;box-shadow:none;' heateor-sss-data-href='https://florentinabalos.ro/mame-care-ne-inspira/trec-peste-frica-gestionand-o-la-fel-ca-pe-orice-emotie-interviu-cu-gabriela-maalouf/'><ul class=