Cine nu iubește gustările? Hai, spuneți drept.
Eu una le ador și de când mă știu am ronțăit ceva între mese.
E drept că atunci când eram eu mică gustările cele mai iubite erau clătitele cu miere sau dulceață ori pâinea cu apă și zahăr pe plită. Cea de-a doua opțiune era nebunie curată, curcubeu pe cerul gurii. Nu sănătoasă, dar era una dintre opțiunile cele mai la îndemână la momentul respectiv.
Făcând comparație cu atunci și acum, îmi dau seama că tinerii de acum sunt foarte norocoși pentru că au la dispoziție o gamă fantastic de mare din care își pot alege gustările și pot mânca conștient atât un fel principal cât și gustările dintre mese.
Personal, nu am fost niciodată adepta curelor de slăbire și nu am adoptat vreo tendință anume de mâncat. Iubesc mâncarea, iar timpul mi-a arătat că atâta timp cât mânanc conștient și din toate, fără să scot ceva total din alimentație, organismul se simte minunat și kilogramele rămân în parametrii perfecți pentru starea de bine și de sănătate de care avem cu toții nevoie.
Anii mi-au arătat că moderația este cheia, dar chiar și atunci când am reușit să “gafez” și să adun cu succes kilograme în plus, nu m-am învinovățit și nici nu m-am certat prea rău, am luat-o ca atare, am înteles unde am greșit și mi-am dat seama că suportul și alinarea pe care mi le găseam în frigider, respectiv în gustări, îmi făceau bine doar pe moment. Oricât de mult iubesc mâncarea știu că sunt momente când, de fapt, am nevoie de o îmbrătișare sau de câteva ore bune de somn, iar compensarea nu se face altfel.

Acum să nu credeți că totul la mine este doar lapte și miere, sunt om și am avut și eu frustrările mele în perioada adolescenței atunci când venea vorba despre aspectul fizic și despre sănătate, dar mereu le-am depășit cu succes și cu stare de bine, pentru că am învățat să mă bucur de moment.
O să vă povestesc cum am făcut asta și câteva experiențe cu bune și cu mai puțin bune, dar toate utile și pe alocuri interesante sau amuzante.
Până atunci, tu dragul meu cititor mic sau mare, te rog să ții minte că Gustă cu atenție. Bucură-te de moment, este un motto zilnic, este pentru starea noastră de bine, pentru conștientizare si pentru o viață mai liniștită. Când scapi de (cel puțin un) stres, te eliberezi și te simți tare bine, nu-i așa?

Articolul face parte din minunata Campanie Gustă cu atenție. Bucură-te de moment campanie în cadrul căreia sunt Ambasador și pe care o ador pentru scopul pe care îl are, dar și pentru că îmi dă ocazia să vă scriu experiențele mele cu mâncarea, bune și mai puțin bune, și în același timp să învăț lucruri noi și minunate de la trainerii campaniei, pentru că voi participa cu dragoste la toate întâlnirile pe care le vom desfășura în cele 5 licee participante.

*Articolul face parte din campania Gustă cu atenție. Bucură-te de moment proiect pilot organizat de Asociația Sută la Sută Românesc, în parteneriat cu ANPC și 5 licee: Liceul Teoretic ” Decebal” București, Liceul Teoretic ” Dante Alighieri” București, Liceul Național “Ion Creangă” București, Liceul de Coregrafie ” Floria Capsali ” București, Liceul Teoretic Național București, cu sprijinul Mondelez International.